05 decembrie 2008

Maine se implinesc 33 de saptamani de sarcina!


Dezvoltarea copilului in saptamana 33 de sarcina
Straturile de grasime continua sa se depuna continua sa se depuna sub pielea copilului iar oasele i se intaresc cu exceptia oaselor craniului deoarece craniul trebuie sa fie flexibil pentru momentul in care copilul se va naste. Presiunea asupra capului copilului este atat de mare la nastere incat unii dintre copii se nasc cu forma capului usor conica.
Plamanii sunt aproape maturizati dar nu suficient, astfel incat, daca s-ar naste acum, copilul ar avea nevoie sa stea in incubator. Micutul este inca destul de slab dar structura lui generala este similara cu cea de la nastere.
Schimbari cu corpul dumneavoastra dupa 33 saptamani de sarcina
Cam in aceasta perioada veti incepe sa va intrebati daca veti sti cand vi se rupe apa, dar trebuie stiu ca numai una din 10 femei simte ruperea apei, un fenomen ce se petrece cel mai adesea acasa in pat. De altfel sacum amniotic se poate rupe chiar inainte ca primele simptome ale nasterii sa se manifeste. Mai mult, ruperea apei poate fi confundata cu o scurgere de urina care este destul de comuna in timpul sarcinii datorita presiunii exercitate asupra vezicii. S-ar putea sa simtiti o oarecare durere si amorteala in degete, brate si incheieturi. Daca cumva aveti o ocupatie in care trebuie sa faceti gesturi repetitive este indicat ca la intervale regulate sa va intindeti mainile pentru a evita durerile si amorteala.